test

Anbefales

Edward St. Aubyn
Glem det. Ikke bra. Litt håp
57 år
Gravdahl Torggaten
Yndlingssjanger:
Romaner
Vittig og grusomt av Edward St. Aubyn

Strålende fortellerkunst! Edward St. Aubyn kler bokstavlig talt den britiske overklassen fullstendig naken. Dette er morsomt og underholdende, men samtidig en utrolig grusom historie. Første bind kom i 2014 og består av tre bøker. Andre bind kommer nå i løpet av februar. Gled dere!  

Anne Bjørg
Del anbefaling

I mer enn tjue år har den hyllede forfatteren Edward St. Aubyn skildret livet til Patrick Melrose og malt et enestående portrett av en herjet overklasseverden.

Dette bindet omfatter de første tre til denne unike romansyklusen.

Disse romanene, som er vekselvis opprivende og hysterisk morsomme, dissekerer den engelske overklassen idet vi følger Patrick Melroses historie fra barnemishandling til heroinavhengighet til rehabilitering. Glem det den første romanen, vikles ut i løpet av en dag og en kveld på familiens gods i Sør-Frankrike, der den sadistiske og skrekkinngytende David Melrose dominerer livet til sin fem år gamle sønn, Patrick, og hans rike og ulykkelige amerikanske mor, Eleanor.

I den andre romanen går vi fra mishandling til misbruk, og Ikke bra  begynner med at den tjueto år gamle Patrick drar av sted for å hente sin fars aske i New York, der han tilbringer et døgn i narkorus. I den tredje romanen, Litt håp, er vi tilbake i England og møter en nykter og rusfri Patrick med mulighet for å komme på fote.

Edward St. Aubyn byr på et vindu inn til en gjennomdekadent, amoralsk, grådig, snobbete og ond verden - velkommen til det vaklende britiske aristokratiet.